lördag 7 februari 2015

7 februari

Regissör Sara drabbades i veckan av en jobbig förkylning och arbetade tappert hela dagen igår. I dag gjorde hon klokt i att stanna hemma och kurera sig inför premiärveckan. Under tiden repeterade jag igenom det vi lagt hittills. Utan ljus. Men Jonathan följde med och prövar sin ljudläggning. Och Hedvig följer med och hjälper mig med texten. Ida lånade Toves manus och hängde med på att öppna dörrarna vid sina givna ställen. Och Kristian, inspicienten följer oss genom manus och monitor på sin pult bakom scen. Ett tappert gäng en lördagsförmiddag, "torrsimmandes" i repljus och upplyst salong.
Jag drog igenom de två första tredjedelarna. Vi testade rycka ner stolar från hänganordningarna i taket, och det verkar funka galant! Bra där scenmästare Tove! Efter allt slit och prövande med olika varianter.
Andreas kom förbi den sista timmen och vi passade på att dra igenom allt igen till dit vi stoppade igår. Lite nervöst i början: "vad ska han tycka om det vi gjort med hans text?", men sen kändes det skönt. Vi pratade lite efteråt och det kändes lugnande och uppmuntrande.
Upplever att vi är på rätt väg. Det kommer bli en bra uppsättning. Nu behöver jag folk i salongen. De kommer på tisdag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar